Съдят трима казанлъчани за престъпление по служба

STZAGORA.NET
Окръжен съд – Стара Загора даде ход на наказателно дело No 752/2010 срещу трима казанлъчани – Пенчо Тотев, служител в служба “Личен състав” на завод “Арсенал”, Росица Гуркова, нотариус, и Красимир Ганев. Повдигнатото срещу тях обвинение е по чл. 282 и 283 “а” от НК за престъпление по служба с цел облага. Делото е за проведена кампания в завод “Арсенал” по пренасочване на членове на различни пенсионни фондове към фонд “Доверие”.

Днес показания пред съда дадоха седем свидетели. Повечето от тях, членове на други пенсионни фондове, са получили уведомителни писма за това, че са прехвърлени във фонд “Доверие”. Други пък са били лично осведомени от Пенчо Тотев.

Двама от свидетелите категорично отрекоха да са подписвали представените в съда молба и договор за членство във фонд “Доверие”. Останалите разпознаха подписите си върху документите, но отрекоха да са ги попълвали лично.

Следващото заседание е насрочено за 29 септември. По настояване на прокуратурата тогава ще бъдат разпитани още 10 свидели. Други, които са били редовно призовани, но не са се явили в съда, ще бъдат глобени с по 300 лв.

Виолета БОНЧЕВА
-

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн