Номинации: Петима в Раднево си правят отвод в полза на общинския лидер на БСП

STZAGORA.NET

Иван Кънев

Все още не са минали всички конференции на общинските организации на БСП в област Стара Загора, на които ще бъдат направени номинации за кандидати за кметове на общини, съобщи за “Старозагорски новини” областният председател на столетницата Трифон Митев. На 11 юни е проведена конференция на организацията в община Братя Даскалови, на която единодушно е било подкрепено желанието на досегашната кметица Ваня Стоева да се кандидатира отново.

На същата дата е била проведена и конференция на общинската организация в Раднево, където петимата номинирани на нея кандидати за кметове са си направили отвод в полза на председателя на организацията Иван Кънев.

На 18 юни предстои общинска конференция на БСП в Гълъбово, а останалите партийни форуми в общините Чирпан, Казанлък, Гълъбово и Стара Загора да бъдат проведени на 25 юни.

Трифон Митев

“Кандидат за кмет от БСП става този от номинираните, който на конференцията е получил най-много гласове и този принцип ние неотклонно спазваме”, подчерта Трифон Митев. Той уточни, че избраният на общинската конференция кандидат трябвало по устав да бъде одобрен от областното ръководство, но досега в БСП не е имало прецедент, то да се противопостави на една или друга кандидатура.

Общинските организации на столетницата в област Стара Загора вече са разработили и приели критериите за избор на общински съветници. Имената на кандидатите са групирани по направленията на комисиите, които съществуват в общинските съвети. Очаква се съществено подмладяване състава на изборните листи, както и повишаване присъствието в тях на представителки на нежния пол.

Тихомир ЕТЪРСКИ
-

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн