Аптекарите – отново на протест на 25 юни

STZAGORA.NET

Ивана Ангелова

Вторият национален протест на фармацевтите е насрочен за 25 юни от 16.30 пред НДК, съобщи магистър-фармацевт Ивана Ангелова, председател на Регионалната колегия на Българския фармацевтичен съюз. Така съсловието отново ще изрази несъгласието си с лекарствената политика и с промените в Закона за лекарствата в хуманната медицина, приети вече на първо четене.

Протестът ще се проведе непосредствено преди специализирания форум “Български фармацевтични дни”. Събитието ще бъде в София на 26 и 27 юни и е свързано с честването на Еньовден – професионалния празник на фармацевта.

“Надяваме се този път да ни подкрепят още повече колеги, които ще са там и заради традиционните “Български фармацевтични дни” – сподели Ивана Ангелова. И добави, че срокът за разглеждане на закона на второ четене е удължен. “Не знам дали защото протестирахме, или защото някой иска да внесе други промени”, каза още тя.

Припомняме, че исканията на аптекарите са основно в две направления – да не се допускат лица без съответното образование да търгуват с лекарства, тъй като това може да доведе до понижаване на качеството на обслужване, и да се въведат фиксирани цени на медикаментите по лекарско предписание.

Славка ДЯКОВА
-

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн