Пълните резултати от предварителните избори на Синята коалиция в Старозагорска област


* * *

Кандидатът на ДСБ победи в Старозагорска област

С 916 гласа Светослав Малинов от ДСБ спечели в област Стара Загора предварителните избори за определяне кандидата на “Синята коалиция” за президент на България. Неговият съперник от СДС Румен Христов получи в областта 737 гласа, но зае първо място в общата надпревара, тъй като подадените за него гласове в страната като цяло се оказаха повече.

Въпреки разликата от 179 гласа в полза на Малинов, в Старозагорска област той печели само в 4 общини – Стара Загора (465 гласа), Чирпан (80 гласа), Павел баня (26 гласа) и Николаево (25 гласа). В останалите 7 общини победител е кандидатът на СДС Румен Христов. Най-голяма е разликата между двамата кандидати в община Братя Даскалови – 81.25% в полза на Христов, срещу 18.25% за Малинов и в Павел баня – 78.79% за Малинов срещу 21.21% за Христов.

“Предварителните президентски избори свършиха, сега дойде ред на местните”, коментарът направи днес областният координатор на ДСБ Светла Карастоянова. Тя уточни, че през седмицата ще започнат разговори между двете основни партии в “Синята коалиция” за определянето на кандидата за кмет на Община Стара Загора. Карастоянова припомни, че форматът на коалицията е отворен за всички политически формации с дясно мислене, и подчерта, че страната, респективно градът, се нуждаят именно от такова управление.

Областният председател на СДС Любка Иванова обаче уточни, че на първо място трябва да бъде уточнено разширяването на коалицията, тъй като вече няколко политически формации и граждански сдружения са изявили желание да се присъединят към нея. Едва след като стане ясен окончателният коалиционен формат, ще може да се пристъпи към оформянето на вече общите листи за общински съветници и избора на кандидат за кмет. “Може в 12 без пет да обявим тази кандидатура, но тя трябва да бъде най-добрата”, категорична бе Иванова.

Тихомир ЕТЪРСКИ
-

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн