Отлага се ремонтът на квартал “Железник”

STZAGORA.NET

Една от фирмите с най-много договорни отношения с Oбщина Стара Загора обжалва решението на комисията

Пътностроителна компания “Ес Би Ес” – Стара Загора, която само с 0.8 точки остана зад фирмата победител в конкурса за най-големия лот – “Реконструкция, ремонт и благоустрояване на уличната мрежа” на квартал “Железник”, обжалва в определения срок решението на комисията. Това означава, че поне с два месеца ще се отложи началото на строителните дейности, докато минат съдебните процедури. Сред мотивите за обжалването е посочено, че Тръжната комисия е подведена от печелившата фирма, която е представила неверни данни за изискуемия определен обем строително-монтажни работи.

Припомняме, че с кметска заповед от 30 май т.г. на първо място за най-големия лот с 96.8 точки от 100 възможни е класиран консорциумът ДЗЗД “Железник – Стара Загора”. Неговата оферта е с най-ниската цена – 4 599 450.11 лв., и с най-кратък срок за изпълнение от 18 дни. Консорциумът се състои от две фирми – “Пътстрой” ООД – Стара Загора, и “Интегрирани пътни системи” АД – София. На второ място с 96 точки е Пътностроителна компания “Ес Би Ес” – Стара Загора, с предложени 4 207 405.80 лв. и срок от 20 дни. Предложените суми са без ДДС.

Вторият лот “Благоустрояване и озеленяване на междублоковите и парковите пространства” е спечелен от “Булстройгруп” – София, с офертирана цена от 920 360.39 лв. и срок от 31 дни. По третия лот – “Поставяне на високоефективно осветление”, на първо място е класиран консорциум “Елмитранс” – Стара Загора, с 211 711.16 лв. и срок за изпълнение 16 дни.

Фирмата, която ще упражнява строителен надзор, е обединение “Рубиконконсулт” – Варна, с оферта от 47 770 лв.

За останалите два лота няма обжалване на решението на комисията, но тъй като трите лота са неразделна част от един общ проект – “Възлагане на строително-монтажни работи за подобряване на физическата и жизнената среда на квартал “Железник”, благоустрояването на квартала не може да започне до финала на съдебните процедури.

Според изискванията, крайният срок за приключване на проекта е юли 2012 г. Финансирането на стойност над 8 600 000 лв. е по Оперативна програма “Регионално развитие”.

Росица АЛЕКСАНДРОВА
-

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн