Две трети от гласувалите на предварителния вот са симпатизанти на “Синята коалиция”

STZAGORA.NET
Към 17:00 часа днес подалите своя глас за кандидат-президент на “Синята коалиция” в област Стара Загора бяха 1250 души. Това съобщи за “Старозагорски новини” съпредседателят на специално сформираната от СДС и ДСБ за вътрешния вот избирателна комисия Енчо Иванов. Той уточни, че избирателните секции ще прекратят работа в 18:00 часа, така че е твърде вероятно общият брой на гласувалите по това време да достигне и надхвърли 1500.

Към посоченото време 447 от подадените гласове се падат на Стара Загора, 258 – на Казанлък, 112 – на Раднево, и 68 – на Чирпан. Енчо Иванов подчерта, че в изборния процес не са констатирани нарушения, което не е неочаквано, тъй като става дума за избори в свързани с коалиционно споразумение партии.

“В процентно съотношение днешният вот е по-голям от резултата на “Синята коалиция” на парламентарните избори през 2009 година”, коментира областният лидер на СДС Любка Иванова. Тя каза още, че е доволна от получения резултат и активността на гласоподавателите.

На малко по-друго мнение бе областният координатор на ДСБ Светла Карастоянова. Според нея хората все още не са свикнали с предварителния вот и затова не всички са се отзовали на него. “Не всички помнят, че преди 10 години пак имахме тази практика, и затова не всички се отзоваха на призива ни да участват в нея”, уточни Карастоянова. Тя обаче бе категорична, че предварителният вот е най-демократичният начин за посочване на една или друга кандидатура, и подчерта, че и в бъдеще “Синята коалиция” ще действа по този начин.

Общо членската маса на СДС и ДСБ в област Стара Загора е между 350 и 400 души. Съотношението между това число и числото на подадените досега гласове е почти 3 към 1. Това според областните лидери на двете партии говори за растящата популярност на дясното мислене сред хората.

Крайният избор на кандидата за президент на “Синята коалиция” ще стане ясен във вторник, когато бъдат обработени всички получени резултати за цялата страна.

Тихомир ЕТЪРСКИ
-

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн