Тихомир Томов реагира остро на нападки към старозагорци на власт

STZAGORA.NET

Тихомир Томов

“На срещата в неделя Яне Янев хвърли в залата пет имена, които асоцииира с “петолъчката на старозагорската мафия”, каза пред медиите днес неформалният лидер на партия “Нова сила” в Стара Загора Тихомир Томов и изброи кого е чул да назовава лидерът на РЗС: председателя на Окръжния съд Тоньо Тонев, областния управител Йордан Николов, кмета Светлин Танчев, директора на ОД МВР комисар Алекси Алексиев и, за негово най-голямо учудване – председателката на Надзорния съвет на общинската Агенция за приватизация Румяна Присадашка.

Тихомир Томов реагира остро на случилото се, като направи следния коментар:

“Въпреки че сме най-сериозната опозиционна сила в Стара Загора, доказала себе си, за “Нова сила” е абсолютно недопустимо по този начин в публичното пространство да се хвърля такава скандална теза, и поднеслият я веднага след това да си тръгне от срещата с обещанието друг път да каже каква е схемата и как са свързани назованите от него публични личности.”

“Ние настояваме РЗС веднага да изкара доказателствата, които смятаме, че нямат. Стана дума за източване на община Стара Загора. Яне Янев щял да ми каже на мен как се източва общината! Тотално съм учуден, особено в присъствието на хората, които видях там. Аз ще му дам документи как община Стара Загора се източва точно към тези хора, които той беше поканил и които му бяха уредили срещата. Лично ще му представя документацията. Защото този месец ще има новини от прокуратурата точно в такава връзка. И вие ще видите как се източва община Стара Загора. “Нова сила” категорично застава зад тезата, че председателят на съда, директорът на ОДП и Румяна Присадашка са набедени в неща, които не са извършили. Защото ние следим нещата в Стара Загора. Вие знаете, че към другите две лица имаме по-специално отношение.”

Ако Стара Загора не внимава кой вариант на европроекта за интегриран градски транспорт ще избере на следващата сесия на Общинския съвет, може да остане само с таксита и тролеи, предупреди Тихомир Томов, което било мнение и на фирмата-консултант по проекта. “Нова сила” вече била решила да подкрепи варианта с 20 автобуса плюс тролеи. Другите варианти били само тролейбусни.

Анализирайте формированията, които сега стават в Стара Загора – това никак не е случайно. По този начин вие ще разберете къде ще отидат гласовете на РЗС на предстоящите избори, препоръча на медиите Тихомир Томов.

“Нова сила” винаги се е борила срещу схемите на управление. А в момента община Стара Загора продължава една схема, само че парите отиват на друго място”, каза още Томов.

* * *

“Нова сила” иска санкции за Яне Янев

Стаpейшини настояват да бъде създадена общинска фирма за автобусни превози в Стара Загора


Според общинската организация на партия “Нова сила” в Стара Загора лидерът на “Ред, законност, справедливост” (РЗС) Яне Янев трябва незабавно да представи доказателства за обвиненията в корупция, които той отправи на 5 юни т.г. към петима представители на държавната, общинската и съдебната власт в града на липите. В противен случай Янев би трябвало да понесе цялата отговорност за думите си, включително и пред органите на съда, обяви вчера местният лидер на “Нова сила” Тихомир Томов.

На 5 юни водачът на РЗС обеща “сензационни”, по неговите думи, разкрития за начина, по който според него общинската и областната администрация източвали града. Той дори си позволи да окачестви цитираните от него личности като старозагорската “Коза ностра” и “петте върха на корупционната петолъчка”. От “Нова сила” бяха категорични, че е противно на всякакъв морал да се хвърлят в публичното пространство недоказани обвинения.

Общо е мнението на петимата старейшини от “Нова сила”, че Стара Загора се нуждае от създаването на общинска фирма за автобусни превози, след като предходната беше приватизирана при управлението на д-р Желев. Според Спас Пашов по този начин ще има възможност за осигуряването на 20 нови автобуса и тролейбуси, за които ще отговаря Общината. Съветникът посочи, че това изискване е включено във вариант 2 на проекта по оперативна програма “Интегриран градски транспорт” на Евросъюза, който щял да бъде подкрепен от Общинския съвет на Стара Загора по време на юнската му сесия.

От “Нова сила” съобщиха, че по тази програма Стара Загора ще получи близо 25 млн. лева, които да гарантират модерен и евтин градски транспорт през следващите години.

Тихомир ЕТЪРСКИ

-

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн