Малка част от НДСВ се чувствали засегнати от Кунева

STZAGORA.NET

Данчо Данев

“Президентските избори, както и тези за кметове на общини, по принцип са мажоритарни. Затова за нас не е все едно каква личност ще застане начело на държавата или на общината. В този смисъл теснопартийните интереси задължително трябва да отстъпят пред националните.” Това заяви пред медията ни общинският председател на “Национално движение за стабилност и възход” (НДСВ) и бивш зам.-областен управител на Стара Загора Данчо Данев в отговор на питането ни не се ли чувстват бившите царисти предадени от факта, че Меглена Кунева е издигнала кандидатурата си за държавен глава като независим кандидат.

Според Данев болшинството членове на партията споделяли същото мнение и подкрепяли Кунева независимо от решението й. Част от членската маса на НДСВ обаче наистина се чувствала засегната, но според Данев до датата на президентските избори това огорчение щяло да отмине.

“НДСВ отдавна лансира тезата, че при чисто партийните избори на преден план почти винаги изпъкват личности с не особено големи управленски качества”, каза още общинският НДСВ-лидер. Той уточни, че тази позиция с особена силa се отнасяла за Стара Загора и затова бившите царисти много внимателно наблюдавали появилите се в публичното пространство имена на евентуални кандидати за кметове.

Мира ГАБРОВСКА
-gerb

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн