След едномесечен срив старозагорските светофари влизат в ритъм

STZAGORA.NET
“След едномесечно ходене по мъките от 2 юни светофарните уредби на Стара Загора ще започнат да работят – съобщи за медията ни Белчо Белчев, зам.- кмет на общината. – Най-малко по осем пъти на ден коментирахме проблема и търсехме изход от сложната ситуация. Накрая наехме аварийни групи от други градове, които най-малко още една седмица ще се грижат всичко да влезе в ред и порядък.”

Причината за срива в светофарите на пет много важни кръстовища, както и пълното изчезване на светлинните вълни в областния град, се оказва по-скоро административна и законодателна. След изтичането на договора с фирма “Бултранс” ООД, която повече от 20 години поддържа изправността на уредите, Oбщината обявява конкурс. Печели го фирма “Кастело”, която е офертирала 300 лева по-ниска цена. Белчев обясни, че едномесечният срок на обжалване изтича на 8 юни т.г., когато следва да се подпише договор. През това време не могат да се предприемат никакви действия от никоя страна и… светофарите започват да мигат само на жълто.

Въпреки изтеклия договор, през април фирма “Бултранс” с управител Тончо Желязков е поддържала безплатно уредбите, но на 30-то число връща ключовете на Общината.

Според зам.-кмета са били направени многократни предложения от общинската администрация новата фирма да поеме “фронта” предварително, като всички финансови взаимоотношения бъдат уредени, но те не са били удовлетворени. В същото време няма подписан договор, за да се наложат санкции за неизпълнение на задълженията и така се стига да патовата ситуация.

За излизане от положение Общината е била принудена да извика външни специалисти, които вчера спешно са се заели с проблема. Очаква се в четвъртък светофарите да влязат в ритъм.

Росица РАНЧЕВА
-crl

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн