Поредната баба стана жертва на мним лекар

STZAGORA.NET
На 25 май т.г. беше регистрирана поредната телефонна измама на възрастна жена в Стара Загора. По познатата до втръсване схема, около обяд на домашния й телефон се обадил непознат мъж, който се представил за лекар и поискал от 71-годишната жена да заплати за поставяне на “златен пирон” на снаха й, която си била счупила крака.

Малко по-късно зад блока, в който живее, жената се срещнала с неизвестно лице, на което предала сумата от 4000 лева.

Откъде възрастните хора намират толкова пари и защо преди да ги дадат на непознати, не се обадят на близките си или на полицията, е въпрос, на който отговор все още не е намерен.

От ОДМВР днес коментираха, че след специализираната полицейска операция за задържане и неутрализиране на извършителите на телефонни измами, проведена в края на март, се е наблюдавало известно затишие. Но случилото се на 25 май май е четвъртата поред измама от този тип за една седмица.

Поради високата обществена опасност на този тип деяния служителите на ОДМВР – Стара Загора са предприели различни превантивни мерки. Те са провели множество срещи с граждани, на които са изяснявали механизмите на измамите и правилните начини на реагиране, отпечатани са плакати в голям тираж, които са поставени на обществени места в градовете и селата в областта. Но въпреки всички усилия, измамите отново зачестиха. (СН)
-

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн