Стартира първата открита приемна за корупционни сигнали

STZAGORA.NET
На 26 май от 10.00 до 12.00 ч. на партерния етаж на Областна администрация – Стара Загора, трима от членовете на Областния обществен съвет за противодействие на корупцията (ООСПК) – Стара Загора, ще приемат лично сигнали на граждани за корупционни прояви.

Този месец в приемната ще участват инж. Христо Щерев, началник на Регионална дирекция “Национален строителен контрол”, д-р Славка Йорданова, директор на Районната здравноосигурителна каса, и журналистката от Радио Стара Загора Таня Балабанова.

Откритата приемна се организира във връзка с решение от последното заседание на съвета на 14 април т.г. да се провокира активността на гражданите. Тогава областният управител Йордан Николов изрази недоволството си от пасивността на обществото, във връзка с дейността на ООСПК, на който е председател. Според него дейността на съвета трябва да бъде насочена към създаване на доверие на българските граждани към правовия ред и държавността, както и на европейските партньори и чуждестранните инвеститори към България, а това не се е случило.

Йордан Николов потърси съдействие от медиите за активиране на гражданското общество и за разгласа на дейността на ООСПК. На заседанието бяха приети предложенията на представителите на медиите в съвета да се публикуват постоянно карета с телефони и информация за дейността на съвета, както и да се провежда веднъж в месеца приемна за граждани на първия етаж в Областната администрация. (СН)
-

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн