Осъдиха на 8 години затвор казанлъчанин, опитал да убие двама

STZAGORA.NET
Наказателен състав на Старозагорския окръжен съд присъди 8 години затвор за 25-годишния казанлъчанин Бекташ Осман за опит за двойно убийство. Съдът постанови изтърпяването на наказанието да бъде при първоначален строг режим и незабавно задържане под стража.

Делото бе разгледано по реда на глава 27 от НПК – по съкратената процедура, при която обвиняемият напълно призна вината си, заради което присъдата е намалена с една трета.

Бекташ Осман се призна за виновен, че на 17 август 2010 г. при свада намушкал с нож Стефан Маринов и Таньо Иванов от с. Манолово в центъра на селото при спор, който е започнал предния ден. Като причина за свадата се оказала Фанка, с която Осман живее на семейни начала и имат две деца. Нейните роднини се опитали да я върнат в дома на родителите й, против волята й, като я отвлекат. При кавгата Осман наранява с нож своята “тъща” и един от роднините, след което напрежението ескалира. На другия ден се събират още близки на Фанка и търсят Осман за отмъщение. Намират го в центъра на селото, където оправя хамута на коня си. След разменени обидни думи, Осман вади нож и наръгва Таньо Иванов и Стефан Маринов. Двамата оживяват по случайност, само защото Бекташ е допуснал, че вече са мъртви и прекратил “операцията”.

Пред съда беше представена главната улика – ножът, с който е извършено престъплението.

Решението на съда може да бъде обжалвано в 14-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

Виолета БОНЧЕВА
-vvv

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн