Номинирана за “Царица Роза” заплаши с нож учителите си

STZAGORA.NET
Една от номинираните за “Царица Роза” – Казанлък, и настояща абитуриентката от Национална гимназия по пластични изкуства и дизайн “Акад. Дечко Узунов” – Б.Н., заплаши с макетен нож учителите си. Причината е, че госпожицата има двойка за годишна оценка по “История на изкуствата”. За да положи Държавни зрелостни изпити, тя се е явила пред комисия на поправка, но също безуспешно. Това е поводът да се афектира и предприеме действия за саморазправа.

“Б.Н. нахлу в дирекцията с нож, започна да крещи, че “ще ни види сметката”, защото не й е даден изпитът – разказа за медията ни директорката Петя Минекова. – Обясних й, че изпитът не се дава, а се работи достатъчно, за да се заслужи, но тя продължи да хвърля саксии и де що види. Междувременно повиках полицаите, които въведоха ред. Дойдоха и родителите й, които са запознати със случая. Както е редът, с инцидента е запознат Регионалният инспекторат по образованието, който разпореди проверка.”

Според Правилника за прилагане на Закона за народната просвета, 30 дни преди завършване на 12-и клас абитуриентите не могат да бъдат санкционирани за непристойно поведение.

Госпожицата ще трябва да се яви наесен на изпит по История на изкуствата и ако го издържи, да се яви на поправителната септемврийска сесия на Държавните зрелостни изпити.

Агресивното поведение на Б.Н. не е инцидентно. Вчера стана ясно, че момичето е контингент на Детска педагогическа стая още от предишното си училище “Екзарх Антим I”, където е учила.

“Направената проверка от Регионалния инспекторат по образованието констатира, че е спазена процедурата за провеждане на поправителния изпит по История на изкуствата” – каза Милена Йолдова, старши експерт по организация на средното образование в РИО.

Б.Н. е една от 17-те номинирани момичета за “Царица Роза” – Казанлък. Тя, заедно с още една своя съученичка, ще представлява училището си на престижния конкурс. Организаторите съобщиха, че 17-те претендентки за короната са били избрани или чрез вътрешен конкурс в съответното училище, или са били посочени от педагогическия колектив. Познати на Б.Н. я определят като изключително красиво момиче и са категорични, че тя е една от фаворитките за царската корона. Въпреки “изпълнението” й в директорския кабинет, по принцип тя ще има правото да се яви на конкурса, ако до провеждането му организаторите не излязат с друга позиция.
(СН)
Б.Р. По обясними причини публикуваме името на абитуриентката с инициали.
-

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн