BМРО номинира секретаря на общината за президент

STZAGORA.NET

Николина Горова

Секретарят на Oбщина Стара Загора Николина Горова събра най-много гласове при номинирането на кандидатите за президент на Република България, които общинската организация на ВМРО – Българско национално движение трябваше да предложи на централното ръководство на партията. Това стана ясно на приключилата късно вечерта на 12 май общинска конференция на “воеводите”, на която освен Горова за същия пост бяха предложени и председателят на партията Красимир Каракачанов, както и членът на Централния комитет на ВМРО-БНД Кристиян Петков.

“Номинирането на кандидати за президент на страната ни е в изпълнение на указанията на ЦК, сведени до общинските организации, и е израз на демократичността, която дълбоко е залегнала в устава на нашата партия”, съобщи вчера за “Старозагорски новини” общинският лидер на “войеводите” Красимир Червилов. Той подчерта, че тези номинации изразяват категоричната воля на редовите членове на партията в Стара Загора, които смятат, че лидерите не са само по върховете. Червилов бе категоричен, че като секретар на Община Стара Загора Николина Горова се е справила много добре с нелеките си задължения и че оценката на нейната работа по време на четиригодишния й мандат е повече от отлична. Според общинския лидер на “войводите” секретарят на общината има административен потенциал, както и лично обаяние, което също е много важно за този, който наесен ще застане начело на държавата.

За съжаление “Старозагорски новини” не можа да чуе мнението на Николина Горова, тъй като в момента тя е в гръцкия град Авдера, като водач на делегация на кметовете и кметските наместници от общината.

На въпроса готови ли са старозагорските “воеводи” и с името на кандидата за кмет на града на липите, Красимир Червилов отговори, че това все още се обсъжда, но и тази номинация щяла да бъде направена по същия демократичен начин, както и предложенията за президентски кандидатури.

Тихомир ЕТЪРСКИ
-

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн