Ректорът на ТрУ се разграничи от Инициативния комитет на Дамян Георгиев

STZAGORA.NET

Проф.Иван Станков

“Най-вероятно става дума за някакво недоразумение, тъй като никога не съм членувал в Инициативния комитет, който издигна кандидатурата на Дамян Георгиев за кмет на Стара Загора.” Това съобщи вчера пред “Старозагорски новини” ректорът на Тракийския университет проф. Иван Станков, като по този начин опроверга официално разпространената информация на Инициативния комитет (ИК), че е негов член.

Проф. Станков допълни, че познава и уважава Дамян Георгиев, че поддържа неговата кандидатура, но като човек, който се занимава с образованието на младежта, смята, че трябва да стои далеч от политиката и изборната надпревара. Професорът посочи, че същото би трябвало да се отнася и за декана на Стопанския факултет доц. Иван Георгиев, който също е вписан сред членовете на ИК.

Ректорът на старозагорската алма матер бе категоричен, че не е бил подвеждан от когото и да било, но не можа да отговори на въпроса по какъв начин неговото име се е оказало сред издигналите независимия кандидат.

Помолен да коментира думите на проф. Станков, Дамян Георгиев заяви пред наш репортер, че лично той е разговарял няколко пъти с него и името му е било разпространено като член на ИК с изричното му съгласие. Георгиев уточни, че отказът на проф. Станков е въпрос на лично негово решение, което той като правист, въпреки определеното си съжаление, уважава.

Тихомир ЕТЪРСКИ
-

бутон за споделяне

2 коментари on “Ректорът на ТрУ се разграничи от Инициативния комитет на Дамян Георгиев”

  • charli wrote on 15 май, 2011, 22:30

    дамян – с достойнство, както винаги 

  • засмян wrote on 16 май, 2011, 13:51

    засмян – отново писал хора, които не знаят, че го подкрепят, също както в Берое


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн