Купуваме още два тролейбуса ЛАЗ за Стара Загора през септември

STZAGORA.NET

Такива сияйно жълти бяха украинските тролейбуси преди да бъдат побългарени с облепяне на реклами.

*

Заместник-кметът на Община Стара Загора получи благодарствено писмо от А.Н.Строганов – Директор на Транспортно-Финансова Компания ЛАЗ със седалище в гр.Киев, Украйна, съобщиха от Пресцентъра на общината. Писмото е по повод неотдавнашната визита на заместник-кмета Белчев и директора на Общинската фирма „Тролейбусни превози” Димитър Авджиев и разговори в украинската фирма ЛАЗ. Ето част от текста му:

„Уважаеми г-н Белчев, Разрешете ми да изразя признателност и благодарност за посещението в Украйна на представителите на Община Стара Загора и общинското тролейбусно дружество с цел обсъждане на въпроси свързани с по-нататъшното сътрудничество с фирма ЛАЗ. Високо оценяваме важността на проведените срещи и повдигнатите при преговорите въпроси.

Дружеството ЛАЗ подкрепя набелязаните и осъществявани от вас проекти по развитието на града. Изразяваме готовност и възможност за съдействие за развитието на транспортната инфраструктура, по-специално в доставката на два тролейбуса за град Стара Загора към септември 2011 г. Също така дружеството ЛАЗ има намерение да участва в търга за закупуване на 14 тролейбуса за град Стара Загора.

Като първи Европейски купувач на продукцията на ЛАЗ и връщайки се отново към нашата техника, Община Стара Загора не само показва доверието си към нашата компания, но и потвърждава предимството да се закупува нашата продукция в Европа. На свой ред ЛАЗ ще направи всичко възможно гражданите на Стара Загора да се придвижват удобно из града” – се казва в писмото на А.Н.Строганов.

Компанията ЛАЗ е създадена през 1945 година. През 1988 година е постигнат рекорд – произведени са 14 646 автобуса. От 2001 година фирмата е приватизирана. През 2008 година е произведен 365-хилядният автобус, с което ЛАЗ влиза в Книгата на Гинес за най-голям брой автобуси, произведени от едно предприятие.

От началото на тази година ЛАЗ започна производството на два нови модела тролейбуси – E301A1 и Е301D1. Те са оборудвани със специални компютърни системи и мощни двигатели за променлив ток и отговарят на всички европейски изисквания и стандарти.
-

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн