Оскверниха паметници в Деня на Европа

STZAGORA.NET

Навръх 9 май – Деня на Европа и Деня на победата над фашизма, всички паметници на Съветската армия в Стара Загора осъмнаха с надписи от рода “9 май начало на терора”, “Комунистите на съд” и др. Сквернящите лозунги бяха изписани със спрей на паметника на Съветската армия в подстъпите на Аязмото и на Братската могила в парк “5 октомври”, под вдълбания сърп и чук. До обяд част от надписите – тези от паметника със съветския воин на Аязмото, бяха заличени с пароструйка. След това бяха изчистени и мраморните плочи в центъра.


Припомняме, че в рамките на няколко месеца това е второто вандалско посегателство върху паметника на Съветската армия в Стара Загора. Соцактивисти обаче прикриха свастиките и срамните рисунки, опаковайки долната част на издялания воин по почина на нашия сънародник Кристо, напуснал България през 1956 г. на миналия век.

Вчера, в Деня на Европа, българинът отново не пропусна да покаже колко е далеч от европейския манталитет и от “белия” свят. Където паметниците не се драскат и бронзовите им букви са хванали благородна патина, защото не ги крадат…

Петя ИЛИНОВА
-vvv

споделяне на връзка

1 коментар on “Оскверниха паметници в Деня на Европа”

  • Старозагорец wrote on 10 май, 2011, 20:53

    Това е в резултат на глупаво и непремерено политическо говорене. Всички паметници трябва да се опазват. Чрез тях идните поколения получават информация и изучават историята. Не трябва да се разрушават и унищожават, както го направиха талибаните в Афганистан. Това е израз на невежество и простотия.


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн