Дадоха 8 месеца пробация за подкуп на полицаи

STZAGORA.NET
На 8 месеца пробация бе осъден от Окръжния съд в Стара Загора 32-годишният Генчо Йорданов от Сливен за даване подкуп на полицаи. Наложеното наказание е по чл.58″а”, чл.372, ал.4 и във връзка с чл.371, т.1 и 2 от НК, който се прилага при съкратен съдебен процес, с признаване на вината от обвиняемия.

На 17.11.2010 г. Генчо Йорданов е спрян за проверка от служителите на РУ “Полиция” – Казанлък Атанас Иванов и Стефан Гърбачев заради превишена скорост. Пред опасността да му бъдат отнети точки Йорданов решава да предложи сума от 40 лева на полицейския екип.

За такова деяние се предвижда присъда до 10 години лишаване от свобода и 15 хил. лв. глоба.

Позовавайки се на многобройни смекчаващи вината обстоятелства – критичното отношение на Йорданов към извършеното, ниския размер на сумата, предложена на полицаите, че лицето е безработно и че има две деца, за които се грижи, чистото му съдебно минало и че деянието не разкрива висока степен на обществена опасност, съдът определи обвиняемият да заплати 30 лв. разноски по делото и конфискация на предложената за подкуп сума от 40 лв. в полза на държавата.

Решението на съда може да бъде обжалвано в 15-дневен срок в Апелативен съд – Пловдив.

Виолета БОНЧЕВА
-

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн