Детската градина на МО отново не обяви прием

STZAGORA.NET

Детската градина на МО “Калина”.

“Предвид големия брой тригодишни деца, които трябва да бъдат настанени в 25-те детски градини на Община Стара Загора, ще разкрием две нови групи в централната ЦДГ No 8 “Българче”, каза за медията ни Пенка Чавдарова, началник на отдел “Образование” в Община Стара Загора.

30 април 2011 г. беше крайният срок, в който родителите писмено трябваше да потвърдят, че детето им ще посещава детската градина, в която е прието по обявения списък. По неокончателни данни отново се повтаря ежегодният сценарий – неудовлетворени желания за централни детски градини в Стара Загора (3-та, 7-ма, 13-а, 29-а) поради липса на капацитет и свободни места в кварталните (10-а, 31-ва, 34-та, 68-ма, с. Хрищени и др.).

До 10 май е срокът, в който директорите на детските заведения трябва да подадат пълна и окончателна информация за приема на тригодишните. След това отделът ще анализира и координира наличните възможности, като се съобрази със създаване на максимални удобства на родителите.

За съжаление повече от две години след официалното откриване от военния министър Николай Цонев, ведомствената детска градина “Калина” (в централната част на Стара Загора) с капацитет за 90 деца остава необитаема. Преди една година новият министър Аню Ангелов лично предложи на Община Стара Загора обектът да бъде прехвърлен за ползване и издръжка от Общината с условието 80% от децата да са на военнослужещи. Веднага след това беше взето решение за съгласие от ОбС – Стара Загора.

Въпреки огромното количество преписки между Общината и Министерството на отбраната, за новата учебна година не е обявен прием нито на една група. Дори “Калина” да остане изцяло ведомствена, ако работеше, щеше да осигури места за 90 деца, с което щеше да бъде пооблекчен напливът в централните детски градини в областния град.

Записването на пет- и шестгодишните и на първокласниците в училищата за новата учебна 2011/2012 г. започва от 1 юни т.г.

Росица РАНЧЕВА
-

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн