Стотина автомобила в четвъртия протест срещу цените на горивата

STZAGORA.NET
Стотина автомобила тръгнаха днес към края на деня от паркинга на “Техномаркет Европа” в кв. “Железник” на четвъртото поредно шествие срещу високите цени на горивата. Разрешеният маршрут е по бул. “Цар Симеон Велики” до БКП-то, надясно по ул. “Димчо Стаев” до кръговото на бул. “Славянски”, наляво по бул. “Славянски” до надлеза на бул. “Никола Петков” и по бул. “Никола Петков” до паркинга пред магазин “Мосю Бриколаж”, уточни организаторът Владимир Митев. Колоната се движеше бавно, без да причинява умишлени задръствания. До редакционното приключване на броя шествието не беше завършило.

Въпреки анонсите, че на 28 април ще бъде блокирана едва ли не цяла България с представители на браншовите структури на превозвачите, в Стара Загора такива не се включиха в протеста. “Подкрепяме протестите, но никой от организаторите не е водил разговори с нас за участие. Цените на горивата са високи, ние работим с дългосрочно планиране, трудно се справяме, работим на загуба, макар и минимална”, коментира Динко Динев от фирма “Експрес”. Според него има възможност за редукцията на цените чрез ДДС и акциза, държавата може да направи нещо, но е въпрос на желание.

Собственикът на “Цитадела ММ” Милан Миланов също подкрепя недоволството, но е песимист, че нещо може да се промени. Липсата на активност той обясни с българския навик да чакаме наготово някой да ни свърши работата.

Днешният протест е първият, който се провежда в работен ден, едновременно в цялата страна. Организаторите са категорични, че са готови да продължат, като очакват подкрепа от повече хора и предвиждат недоволството да обхване и други сфери – услугите на мобилните оператори, сметките за електроенергия, ниските пенсии и заплати. Едва ли обаче това ще се случи.

Таня ИВАНОВА
-

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн