Петима са финалистите в борбата за началник на РИО

STZAGORA.NET
Петима са финалистите в конкурса на Министерството на образованието, младежта и науката за длъжността “началник” на Регионалния инспекторат по образованието (РИО) – Стара Загора, научи вчера “Старозагорски новини”.

До определения срок 31 март т.г. документи за шефския стол подадоха рекордните са страната 9-има кандидати, които бяха допуснати от просветното министерство до следващите стъпки.

Още на първото стъпало отпаднаха трима. В срок до 15 април всеки от претендентите трябваше да представи концепция за развитие на средното образование в училищата на Старозагорска област. Поради неизяснени причини концепции не са представили Николай Широв – учител по физика в Спортно училище “Т.Каблешков”, който заедно със Стефан Чергев достигна до финала на първия конкурс, Нели Кючукова, директор на СОУ “Васил Левски” – Гълъбово, и Милена Йолдова – старши експерт по организация на средното образование в РИО.

След разглеждане на концепциите от специално назначена от министъра комисия, с изключение на Красимир Ботев, до третия тур са допуснати 5-има претенденти. Това са временно изпълняващият длъжността началник на РИО Стефан Чергев, който от 17 години е старши експерт по професионално образование, Александър Буров – математик, Татяна Димитрова – директор на I ОУ “Г. Бакалов” – Стара Загора, старши експертите в РИО – Мила Минева – по гражданско образование, и Донка Стоянова – по организация на средното образование.

Тъй като конкурсната длъжност е за държавен служител, резултатите от отделните етапи се пази в пълна тайна. Нашите репортери обаче разбраха, че оценките на финалистите са почти еднакви – от 4.05 до 4.15. Най-високата оценка е заслужил Александър Буров.

На 28 април от 10 часа в Министерството на образованието допуснатите ще защитят концепцията си пред комисията и ще се явят на интервю.

Припомняме, че това е вторият за годината конкурс за шеф на Инспектората. Първият приключи на 17 февруари т.г., когато министерската комисия не можа да избере достоен ръководител.

Росица РАНЧЕВА
-

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн