Отложиха пробите от магистрала “Тракия” заради дъжда

STZAGORA.NET

На Лот 2 дойдоха зам.-министър Георги Прегьов (вдясно) и депутатът от левицата Димчо Михалевски (с очилата).

Депутатът от ПГ на Коалиция за България Димчо Михалевски, от когото преди месец тръгна скандалът със сгурията в насипите на Лот 2 на магистрала “Тракия”,  пристигна 10 минути преди 11 часа днес на колелото на магистрала “Тракия” под Стара Загора, заедно с първите представители на медиите. Малко след него дойде и зам.-министърът на МРРБ Георги Прегьов.

Проби обаче не бяха взети. Инж. Женя Пеева от ДНСК обяви мнението на поканената независима лаборатория, че леещият от сутринта дъжд ще ги компрометира. Така събитието бе отложено до по-сухи времена, когато ще може да бъде спазен стандартът за пробовземане.

Междувременно Димчо Михалевски и Георги Прегьов дадоха изявления пред камерите и микрофоните.

От думите на депутата от левицата стана ясно, че той си е приготвил 6 точки по трасето, от които да поиска вземането на по  10-15 кг проби. Част от тях държал да бъдат изследвани паралелно и в лабораторията на УАСГ-София.

“Дано да не изляза прав и всичко с магистралата да е наред след 3-те седмици, когато резултатите ще станат готови”, каза Михалевски. Първият позитив от раздухания скандал според него било това, че от 10 дни не се карала сгур, а трошен камък от кариерите на “Трейс”.

Позицията на зам.-министър Георги Прегьов бе следната: “Ако пробите се окажат, не дай Боже, неуспешни, има предвидени в договора и в закона мероприятия и те трябва да се изпълнят. Ако обаче се окажат успешни, тези, които твърдят обратното, ще трябва да поднесат извинения”.

Магистралата днес, лот 2.

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн