Премахват незаконните мрежи на кабелни оператори в кв. “Железник” от 26 април

STZAGORA.NET
Община Стара Загора ще започне премахването на незаконните мрежи на кабелните оператори в кв. “Железник” още от първия работен ден след великденските празници – 26 април. Това бе решено на среща на кмета на Община Стара Загора проф. Светлин Танчев с началника на РДНСК инж. Христо Щерев на 13 април т.г.

На работната среща е бил обсъден ходът на съвместните проверки със специалисти от Община Стара Загора за установяване законността на монтираните мрежи за електронни съобщения и услуги. Проверката е във връзка с разпореждане на ДНСК от 15.02.2011 г. до всички регионални организации в страната и започна от кв.”Железник” и от мрежите, прекарани въздушно, което по закон не е разрешено.

Координатор на дейността от страна на Община Стара Загора е инж.Ангел Стоманярски, началник-отдел “Контрол по ЗУТ”. Съставен е констативен протокол за много установени в квартала незаконно поставени кабелни мрежи върху стълбовете за улично осветление на Община Стара Загора. При съвместната проверка бе установено, че няма сключени договори за използване на стълбовете и всички 27 кабелни оператори в общината бяха известени от РДНСК за тази констатация. До момента никой от операторите не е съобщил за своя собственост върху кабелните мрежи, разположени незаконно.

(СН)
-

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн