Община Казанлък дарява 20 000 лв. на Червения кръст за Япония

STZAGORA.NET
Община Казанлък ще преведе по банков път на Българския червения кръст сумата от 20 000 лв., която ще бъде преведена на Червения кръст на Япония. Това решиха общинските съветници на Община Казанлък на последното си редовно заседание на 12 април т.г.

Предложението за изпращане на хуманитарна помощ на пострадалото от земетресението население от Северна Япония беше внесено от кмета Стефан Дамянов. Той обаче настояваше общината сама да организира хуманитарната помощ като своеобразен израз на съпричастност. От пресцентъра на общината дори съобщиха, че кметството на японския град Мунаката и лично кметът г-н Хироми Тании са проявили желание да съдействат за доставяне на помощта от Казанлък до нуждаещото се население.

Припомняме, че Казанлък е единственият град в България, който поддържа дългогодишни добри контакти с три японски града, един от които е Мунаката.

“Това можеше да бъде сериозно предимство за директната доставка на нашата помощ. Независимо дали е минерална вода, или друго от първа необходимост, от което Япония се нуждае ежедневно”, коментираха от общинския пресцентър.

Сега това ще стане чрез Червения кръст.

(СН)
-

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн