Старозагорци събраха 264 тона боклук за два дни

STZAGORA.NET

Учениците от Младежкия общински съвет работиха край стадион “Берое”.

264 тона е общото количество боклук, събран в Стара Загора за двата дни на голямото пролетно почистване, съобщиха от Пресцентъра на общината. До 15,30 ч. в неделя самосвалите на фирма „Нелсен Чистота” бяха направили 30 курса и за извозили 90 тона отпадъци, а тракторите с ремаркета – 7 курса с 84 тона събран боклук, като 50 от тях са само от кв.”Лозенец”.

Извозени бяха и 13 контейнера тип „лодки”. Колите за разделно събиране на отпадъците събраха 1,5 тона хартия и 1,7 тона пластмаси. Сметосъбирачните коли осъществиха 20 курса с общо 180 тона отпадъци. Значително по-големи количества смет са извозени от квартали, които тази година усилено се включват в кампанията – „Три чучура”-юг и север, „Кольо Ганчев”, „Лозенец” и др.

25 ученици, членове на Младежки общински съвет-Стара Загора и от Еко-клуб „Зара” при Търговската гимназия почистваха в района около Стадион „Берое”. От местната организация на ВМРО засадиха 30 кипариса до храм “Св.Теодор Тирон”, около ламаринената ограда на бившия ресторант „Аязмото”. Граждани почистваха околоблоковите пространства, след като получиха чували и ръкавици от административните бюра. Общинската администрация и ПП ГЕРБ събраха 60 чувала с отпадъци от Станционната градина.

Колективът на електроразпределителното дружество ЕVN засади 5000 малки кипариса на територия от 30 декара, опожарени през 2007 година в района на кв.”Дъбрава” – част от инициативата „ЕVN горичка”.

В междублоковите пространства в кв.”Три чучура-юг” почистваха от младежката секция на ПП”Атака”, а младежите от ГЕРБ събираха отрязаните клони и храсти, почистваха и прекопаваха градинката до магазин “Кауфланд”.

На „Аязмото” работиха от Туристическо дружество „Сърнена гора” – около Алековия кът. От Прабългарска школа за оцеляване „Багатур” почистваха в района на Зоологическата градина. Членовете на местното дружество на Българския червен кръст си бяха избрали района на пътя за ресторант „Лешника”, където събраха 50 чувала с отпадъци и напълниха един контейнер от 6 кубика.

От днес всички училища ще почистват дворовете и пространствата около тях. На 16 и 17 април пък от Гимназия с преподаване на чужди езици „Ромен Ролан” ще проведат интересен Еко-уикенд, в който са включени залесяване, почистване, обновяване на туристическа еко-пътека, конкурс за постни ястия и други изненади.

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн