Вятър повали електpически стълб в Казанлък

STZAGORA.NET
Електрически стълб с 8 осветителни тела падна в късния следобед в петък в Казанлък. Причина за това стана силният вятър, достигащ в града скорост от 85 километра в час.

Падналият стълб се намира в района на кръговото кръстовище, в непосредствена близост до парк “Розариум”. По щастлива случайност няма пострадали автомобили или пешеходци въпреки натоварения час, в който се е случил инцидентът.

Поваленият от вятъра стълб е поставен през 2007 година, когато кръстовището бе основно реконструирано. Представители на фирма “Енергия” – Казанлък, ще възстановяват щетите.

Силният вятър в Казанлък в последните три дни стана причина на практика да се провали обявеното пролетно почистване. Градът беше осеян от клони, найлонови торби и други отпадъци, разнасяни от вятъра, а в крайните квартали имаше и обърнати контейнери. Опасност за минувачите бяха падащи изпочупени керемиди и летящи ламарини от терасите.

Въпреки че и през трите дни имаше дежурни служители на общинското звено по сметосъбиране, те не смогваха да се справят с щетите.

Деляна БОБЕВА
-vvv

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн