Тушират напрежението в полицейската школа в Казанлък

STZAGORA.NET
“Никога не е имало идея да се закрива школата за специализирана полицейска подготовка в Казанлък.” Това заяви на среща с журналисти в Казанлък народният представител от ГЕРБ Емил Караниколов, който се позова на високопоставен източник от кабинета. По информация на “СН”, става дума за министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Според депутата не само че няма идея да се закрива школата, а напротив: дискутира се вариант, при който тя да се разширява, като се натоварва и с нови функции. Обсъжда се и възможността от следващата година в нея да се обучават и полицаи от други страни. За целта ще трябва нов бюджет, който ще бъде предвиден догодина.

Заради създалото се напрежение и за да успокоят колектива, в понеделник Караниколов и областният управител на Стара Загора Йордан Николов ще се срещнат с преподавателите и служителите, както и с обучаващите се полицаи в школата в Казанлък.

Припомняме, че школата за специализирана полицейска подготовка е създадена през 1970 година. Досега през нея са преминали над 23 хиляди полицаи.

Деляна БОБЕВА
-

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн