Кметът прие оставката на Велизар Балабанов (обобщен текст)

STZAGORA.NET

Дали ще има нов зам.-кмет, ще стане ясно до две седмици

Велизар Балабанов

Велизар Балабанов подаде в понеделник оставката си като зам.-кмет по общинска собственост и стопанска политика на Община Стара Загора. Тя бе приета от кмета проф.Светлин Танчев. Подготвя се заповедта за освобождаването му, считано от 11 април. Подробностите следват по-долу, в прессъобщението от Общината.

“Една от причините е взривът на автомобила ми (б.р. – на 22 март т.г.), но тя не е основната”, коментира пред медията ни Балабанов и уточни, че основните причини ще обяви в близките дни.

Преди да депозира заявлението си за напускане пред кмета проф.Светлин Танчев, Балабанов е уведомил Изпълнителната комисия на ГЕРБ, откъдето се очаква да излязат със специална декларация.

“Това е третата ми по ред оставка. Първото ми желание да напусна зам.-кметския пост беше през миналата година, а второто – в началото на 2011 г. Сега обаче оставката ми е факт. Това, че се разделям с Общината, обаче не означава, че напускам ГЕРБ”, каза още Балабанов.

От днес Община Стара Загора остава само с двама зам.-кметове – Белчо Белчев и проф.Димитър Динев. Припомняме, че преди половин година от зам.-кметския пост беше освободена Мария Динева, която отговаряше за образованието.

“Все още нямам готово решение дали ще назнача нов зам.-кмет. Ще направя консултации и ще обявя решението си максимум до 2 седмици”, коментира във вторник  проф.Танчев. Дотогава дейността на Балабанов ще бъде поета от кмета и от началниците на отдели и звена в ресора, който е оглавявал.

Йовка ВЕЛИКОВА
-

Съобщение от Пресцентъра на Община Стара Загора:

Вчера (4 април) заместник-кметът на Община Стара Загора Велизар Балабанов подаде оставка, която беше приета от кмета проф. Светлин Танчев.

С днешна дата (5 април) се подготвя заповед за освобождаването на заместник-кмета, считано от 11 април 2011 г. В периода до края на настоящата седмица Велизар Балабанов ще може да довърши работата си по издаване на цялата служебна документация, с която е разполагал и работил до момента.

В молбата за освобождаване не са посочени конкретни аргументи, но в устен разговор с кмета на Община Стара Загора Велизар Балабанов е изтъкнал сред мотивите своето желание с подадената от него оставка да бъдат прекратени всякакви нападки срещу него и работата му, което би се отразило негативно и върху работата на общинската администрация.

Велизар Балабанов е назначен за заместник-кмет на 21.12.2007 г. с ресор „Общинска собственост и стопанска политика” на Община Стара Загора. Досега е бил заместник-председател на Общинския консултативен съвет по туризъм към Община Стара Загора и член на Надзорния съвет на Общинска агенция по приватизация.

Прессъобщение от ръководството на ПП ГЕРБ – Стара Загора

Днес, 4 април 2011 г. г – н Велизар Балабанов, заместник-кмет на Община Стара Загора, подаде оставка. Мотивите, които той посочи за това свое решение са лични.

Ръководството на ПП ГЕРБ прие оставката с оглед на сваляне на напрежението, което бе създадено спрямо г-н Балабанов в личен план, спрямо общинската администрация и ПП ГЕРБ през последните седмици.

Г-н Балабанов остава активист на ПП ГЕРБ и ще работи активно за развитието на партията.
-

Няма заподозрян за взривената кола на зам.-кмета

Няма заподозрян и не е повдигано обвинение за взривения автомобил на заместник-кмета на община Стара Загора Велизар Балабанов, коментира пред журналисти директорът на ОД на МВР – Стара Загора, комисар Алекси Алексиев.

По думите му, разпитани са повече от 10 души в качеството на свидетели, а на някои от тях са взети натривки от ръцете, да са се провери има ли наличие на взривно вещество.

Взривът избухна 30 минути след полунощ на 22 март. Самоделното взривно устройство, поставено под паркирания на ул. “Константин Иречек” автомобил “Хюндай Санта Фе”, е било задействано от неизвестен извършител. Освен на автомобила, материални щети са нанесени и на прозорците на съседните сгради. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.333 вр. чл.330 от НК.

Това е третото посегателство върху имущество, свързано с Велизар Балабанов. През 2008 година бомба избухна между два магазина, единият от които – на приятелката на зам.-кмета, а няколко месеца по-късно постройката, в която се намира търговският обект, беше запалена. Извършителите на тези посегателства до ден-днешен не са разкрити.

(СН)
-

социални бутони

1 коментар on “Кметът прие оставката на Велизар Балабанов (обобщен текст)”

  • Прав wrote on 5 април, 2011, 9:18

    Мъжка постъпка!!


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн