Ентероколит е диагнозата на децата, яли в механа “Хановете”

STZAGORA.NET
“В микробиологичните изследвания на децата, които бяха в Инфекциозно отделение, след като са яли кюфтета в механа “Хановете”, не са открити чревни патогени и стрептококи. Така отпада всякакво съмнение за салмонелоза.” Тези резултати от изследванията в лабораториите на Регионалната здравна инспекция съобщи вчера д-р Ваня Карабойдева.

Според здравните инспектори окончателната диагноза на децата е ентероколит. Четирима малки пациенти и майката, приети в Инфекциозно отделение на МБАЛ “Проф. д-р Ст. Киркович”, са изписани още на 30 март. Другите осем деца, лекувани в болница в Русе, също вече са изписани.

Вчера са били готови и резултатите от изолираните микробиологични проби от външна среда и дезинфекционни разтвори във въпросната механа. Всички протоколи са надлежно предадени на Областната агенция по храните, която е органът, който може да санкционира, коментира още д-р Ваня Карабойдева от РЗИ.

Ани МИЛЕВА
-

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн