Велизар Балабанов съди Борис Боричев за обида

STZAGORA.NET

Велизар Балабанов

Наказателен състав на Районен съд – Стара Загора, с председател съдия Златка Илиева вчера даде ход на дело No 411/2011. То е заведено по жалба на зам.-кмета на община Стара Загора Велизар Балабанов срещу общинския съветник от БСП Борис Боричев за това, че същият е отправил обидни и неверни реплики по адрес на Балабанов. Според исковата молба репликите са били произнесени на заседание на общинска комисия преди месец в присъствието на двама общински съветници от ПП ГЕРБ. Боричев заявил, че “Балабанов е вземал от всички пари, за да им свърши работа в качеството си на зам.-кмет и че уредил брат си да строи обект в градинка (до “Кауфланд”)”. Предявеният към Боричев иск е в размер на 10 хил. лв. за нанесени неимуществени щети.

Борис Боричев

Вчера съдът даде ход на делото и попита страните дали не са склонни към споразумение и дали ищецът ще оттегли жалбата си. Защитата на Велизар Балабанов заяви, че жалбата не се оттегля и че се дава възможност на Боричев да докаже думите си със свидетели.

След като изслуша страните, съдът определи 13 май 2011 г. за следваща дата на заседание по делото.

Вчера през медията ни зам.-кметът уточни, че води делото като частно лице и настоява общинският съветник от БСП да докаже твърденията си в съдебната зала.

Виолета БОНЧЕВА
-

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн