Земетресението в Гълъбово: силно бучене, леко потреперване

STZAGORA.NET

Земетресението в 10.29 часа  днес бе усетено от почти всички в Гълъбово. Изразило се в силно бучене, като при преминаването на тежък камион. Сградите леко потреперали. Някои помислили, че шумът идва от новата централа на AES. Всичко продължило много кратко – само няколко секунди.

Служителите от обществените и административните сгради излезли веднага навън. От СОУ “Васил Левски” ни съобщиха, че по предварително отработен план за евакуация са извели учениците за по-малко от три минути на двора, където ги проверили по списък. Някои родители дошли малко след това и отвели вкъщи част от децата, които иначе трябвало да стоят до 16 часа на занималня. След 20-минутен престой на открито учениците и учителите се върнали отново в сградата и продължили занятията с четвъртия час. Следобед ще имат час на класа, в който на децата ще бъде обяснено още веднъж как да реагират при подаден сигнал за бедствие, сподели директорката на училището Нели Кючукова, която е и преподавател по география.

Дано трусът да не е свързан с Чирпанския разлом, притесняваха се част от хората в Гълъбово.

-

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн