“Часът на Земята” даде резултат

STZAGORA.NET
Десетки млади хора от Казанлък се включиха в Световната инициатива “Часът на Земята”, проведена в събота от 20.30 до 21.30 часа. Идеолог и организатор на проявата бе младежката организация на ГЕРБ. В продължение на час младежите, подкрепени от малцина минувачи, бдяха със свещи, след като осветлението в централната част на града загасна, а в небето полетяха и специални светещи екобалони.

Общината в Казанлък не подкрепи инициативата с мотива, че това е национална кампания. За “Часът на Земята” в Града на розите нямаше нито един официален призив или обръщение от организация или институция, която да прикани гражданите да направят първи стъпки в ежедневието си към устойчив начин на живот.

В неделя от “ЕВН България Електроразпределение” съобщиха, че по време на “Часът на Земята” дружеството е отчело намаление на потреблението на ел.енергия с около 6% спрямо същия час седмица по-рано. За цялата територия на обслужване на “ЕВН България” за един час миналата година са били спестени 75 120 kWh, което се равнява на средномесечно потребление на електроенергия на близо 230 средностатистически домакинства.

Деляна БОБЕВА
-vvv

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн