Заловиха грабителите на журналист от “Старозагорски новини”

STZAGORA.NET
На 22 март т.г. журналистката от “Старозагорски новини” Росица Ранчева стана жертва на грабеж. Тя беше нападната до жилищен блок на бул.”Руски” около 18.15 часа от две непознати лица, които са я блъснали, съборили са я на земята и със сила и удари по ръката са отнели дамската й чанта с лични документи, 510 лв., цифров фотоапарат, диктофон и др.

За по-малко от 24 часа извършителите на деянието бяха задържани. Вчера от ОДМВР съобщиха, че това са 19-годишният П.Г. и 21-годишният Д.Г. от Стара Загора – и двамата осъждани за различни престъпления. Установено е, че след извършване на грабежа двете лица са се укрили зад трафопост на ул. “Железни врата”, където оставили отнетата чанта. Голяма част от вещите, предмет на престъплението, са намерени на посоченото място и в дома на Д.Г. В хода на разследването е изяснено, че на 18.03.2011 г. около 8.30-8.40 ч двамата задържани са нападнали друга старозагорка на ул. “Августа Траяна” в близост до пресечката с бул. “Митрополит Методий Кусев” и й отнели дамската чанта с 30 лева, личната карта, медицински документи и други лични вещи. По-късно чантата с част от вещите е открита източно от алея “Митрополит Панкратий”. Двете лица са задържани за срок до 24 часа. Работата по изясняване на съпричастността им към други престъпления на територията на Стара Загора продължава.

Вчера стана известно, че за грабеж над жени е задържан още един извършител – 21-годишният Д.Г. от Симеоновград.

На 30 януари т.г. той е нападнал 69-годишна старозагорка на ул. “Армейска” и отнел дамска чанта с документи и лични вещи. На 24 февруари на ул. “Стефан Стамболов” Д.Г. е застигнал в гръб 59-годишна жена и чрез издърпване й отнел дамската чанта с документи, 260 лв. и мобилен телефон. Четири дни по-късно на кръстовището на ул. “Майор Кавалджиев” и ул. “Св. княз Борис I” жертва на грабителя е станала 55-годишна старозагорка, от която също е отнета дамска чанта.

Д.Г. от Симеоновград също е осъждан, и то многократно, за подобни престъпления.

Йовка НИКОЛОВА

Б.Р. Редакцията на вестник “Старозагорски новини” изказва най-сърдечна благодарност към служителите от Първо и Второ РУ “Полиция” – Стара Загора, които успяха за по-малко от 24 часа да открият извършителите на грабежа на нашата колежка.

Пожелаваме им здраве и нови професионални успехи в борбата срещу престъпността.
-

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн