Отново съдят Лечков в Старa Загора

STZAGORA.NET
От 9.30 часа на 25 март Окръжният съд в Стара Загора ще заседава за трети път по делото срещу кмета на Сливен Йордан Лечков.

Припомняме, че повдигнатото обвинение срещу него е за злоупотреба с влияние. Става въпрос за дарение от 5000 лв., направено на местния футболен отбор от частен бизнесмен преди 6 години, срещу които, по думите му, кметът обещал да съдейства пред държавните институции за изграждане на водопроводна мрежа до бистрото му. За дарението бизнесменът е получил надлежен документ.

След разпитите на свидетелите на второто заседание на 7 март съдът поиска допълнителна справка по издадената на 31 март 2004 година служебна бележка, подписана от тогавашния заместник-кмет на Сливен Румен Андонов. Тя удостоверява, че местността Кироолу, в която обвинителят Илия Георгиев – Манастира, има имот, е включена в инвестиционната програма на общината и там ще бъде изградена водопроводна мрежа, на базата на която Георгиев е започнал строителство. Съдът ще изиска доказателства дали на тази дата кметът Йордан Лечков е бил на работа и дали е упълномощавал заместника си да подпише въпросния документ.

Поискано бе още да бъде разпитана Таня Колева, главен счетоводител на Общински футболен клуб “Сливен 2000″. Тя трябва да удостовери кой е изтеглил дарените 5 хиляди лева, заради които се води делото.
От самото начало на делото Йордан Лечков го окачестви като “цирк” и смята, че краят е предизвестен. Той заяви пред журналисти, че обвиненията срещу него са политически.

Таня ИВАНОВА
-

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн