Откриват Научноизследователски център по околна среда

STZAGORA.NET
Навръх Благовещение – 25 март (петък), от 17.00 часа в Студентския град в сградата на Ректората на Тракийския университет официално ще бъде открит Научноизследователски център по околна среда.

Центърът е създаден по проект “Оценка, намаляване и предотвратяване замърсяването на въздуха, водата и почвата в регион Стара Загора” и е финансиран от Norway Grants по Норвежка програма за сътрудничество с България – Innovation Norway.

Проектът се реализира за 24 месеца – от 15.04.2009 г. до 30.04.2011 г. Финансирането е на стойност 637 000 евро, от които 544 000 евро са от Норвежката програма.

Промоутър на проекта е Аграрният факултет при Тракийския университет, а партньори са Община Стара Загора; Гражданско обединение Екоцентър – Стара Загора; Университет по естествени науки, гр. Оз, Норвегия; Държавен университет на Осло, Норвегия.

Центърът е оборудван със съвременна апаратура за изследване на въздух, води, почви, растителни и животински продукти и суровини, здраве на човека.

На церемонията по откриването ще присъства посланикът на Норвегия Н.Пр. г-жа Тове Скарстейн, областният управител Йордан Николов, градоначалникът проф. Светлин Танчев и др.

(СН)
-

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн