Преизчисляват цената на горивото по скандален договор

STZAGORA.NET
Фирма “Кронос Екопетролиум” преизчислява цената на горивото за общинските учебни, детски и социални заведения в Казанлък. Това научи “Старозагорски новини” от свой източник. До този ход се стигна, след като през декември миналата година учебни заведения в Казанлък протестираха срещу договора, сключен между Община Казанлък и фирмата-доставчик на гориво за отопление в общинските заведения.

Според директори на училища горивото, което се доставяше до преди няколко седмици, бе с близо лев по-скъпо от нормалното и на практика се източваше голяма част от бюджета на общинските заведения.

Комисия начело със секретаря на Община Казанлък Рада Гоцкова, след като се запозна с договора, стигна до заключението, че той наистина ощетява бюджетите на общинските учебни и детски заведения и следва или да се прекрати, или да се предприемат действия за предоговаряне на цени и количества. Скандалният договор стана обект на дискусии в Общинския съвет на Казанлък и бе взето решение Общината да започне незабавно преговори с представители на фирмата доставчик.

След дълги преговори “Кронос Екопетролиум” е приела условията на Общината и от няколко седмици на практика се преизчисляват фактурите за зареждане.

Не е ясно по какви причини досега не е дадена гласност на този факт, след като по създадения проблем имаше засилен обществен интерес, а отделни политици настояха да бъде сезирана прокуратурата.

Деляна БОБЕВА
-vvv

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн