Трактори тръгват към центъра на Стара Загора в понеделник

STZAGORA.NET

Радослав Христов

Над 150 единици тежка селскостопанска техника ще тръгнат в 10:00 часа на 21 март от околовръстното шосе в квартал “Кольо Ганчев” към центъра на Стара Загора. Моторното шествие ще се проведе в изпълнение на насрочения за тази дата по региони национален протест на българските зърнопроизводители. По този начин те ще изразят недоволството си от неизпълнението от страна на правителството на подписания още в началото на юни миналата година съвместен меморандум, съобщи за “Старозагорски новини” председателят на УС на Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗПБ) Радослав Христов.

“Нашият протест като цяло е насочен срещу политиката, или по-точно против липсата на качествена политика в областта на земеделието”, коментира Христов. Зърнопроизводителите ще протестират и срещу липсата на ясни правила и принципи в сектора, нещо, за което земеделските стопани отдавна настояват.

Според браншовия лидер ръководството на асоциацията е поставило подписите си под посочения меморандум с надеждата, че ще бъдат предприети действия за облекчаване на данъчната тежест и за понижаване на акцизната ставка върху използваните горива. В документа е посочено още, че правителството ще стане инициатор на промени в закона за собствеността и ползването на земеделските земи, както и че е поело задължение да изплати на зърнопроизводителите бюджетните субсидии до 15 март.

“Тази дата вече отмина, а ние все още не сме получили нищо”, заключи Христов.

Иван ПЕТРОВ

Б.Р. За всяко забавено плащане на субсидии зърнопроизводители и фермери тръгват на бунт. За обществото към днешна дата е известно само какво не им е изплатено, но липсва официална информация колко пари реално са получили например миналата година най-отявлените бунтари. Крайно време е ДФ “Земеделие” да освети истинските цифри, за да стане ясно веднъж за винаги какъв е истинският статут на хората, които перманентно са в протестна готовност.
-

share button

2 коментари on “Трактори тръгват към центъра на Стара Загора в понеделник”

  • cocho wrote on 17 март, 2011, 21:44

    “Крайно време е ДФ „Земеделие“ да освети истинските цифри, за да стане ясно веднъж за винаги какъв е истинският статут на хората, които перманентно са в протестна готовност…”
    МНОООГО ПРАВИЛНО!СТИГА С ТЕЗИ ЛАПАЧЕСКИ МАНИЕРИ! АКО НЯКОЙ НАЙ-МНОГО РЕВЕ И КРАДЕ, СА ВЪПРОСНИТЕ “ЗЕМЕДЕЛЦИ” С ТЕХНИТЕ НОМЕРЦА! С КАКВО ИМ Е ДЛЪЖНА ДЪРЖАВАТА ДА ГИ ХРАНТУТИ ДОПЪЛНИТЕЛНО, МАЛКО ЛИ СА ВИСОКИТЕ ЦЕНИ, НА КОИТО ПРОДАВАТ ПРОДУКЦИЯТА СИ И Т.Н. ЛАПАЧИ!!!

  • братва wrote on 18 март, 2011, 20:34

    единствените на които държавата им дава пари за да работят,освободила ги е от данъци,не плащат винетки,горивото им е без акциз,продава си зърното на оромни цени,и дават на всичкото това по 40кг.рента=6,4лв.НЕ ГИ ЛИ Е СРАМ.НАКУПЕХА СИ САМО ДЖИПОВЕ И КЪЩИ ПО МОРЕТО


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн