Областният управител Йордан Николов покани японския посланик да посети Стара Загора

STZAGORA.NET

Посланикът на Япония (вляво) и Йордан Николов (вдясно).

Областният управител Йордан Николов поднесе днес съболезнования по повод трагичните събития в Япония на извънредния и пълномощен посланик у нас Н.пр. Макото Ито. Николов покани дипломата на официална визита в Стара Загора.

По-рано днес областният управител изпрати съболезнователно писмо до посолството, в което се казва следното: „В трудни моменти като този се проявяват с пълна сила традиционно добрите взаимоотношения и връзки между нашите две държави. България беше една от първите, заявили желание и готовност да съдействат за преодоляване на последствията от разрушителното земетресение и последвалото цунами.” В писмото си областният управител изразява надежди за бързо възстановяване и преодоляване на щетите от разрушителната стихия.

Йордан Николов отправи покана към посланик Ито да посети Стара Загора и да се запознае с историческите и културни забележителности на региона. Макото Ито пое поста посланик на Япония у нас на 1 декември 2010 година. Последното му назначение е от декември 2008 г. като изпълнителен директор на Фондацията за съвременни изследвания на международното развитие (FASID). Преди това е бил генерален консул на Япония в САЩ, извънреден и пълномощен посланик на Япония в Танзания и др.

Посланик Ито и областният управител присъстваха на откриването рехабилитирания Блок 8 на „ТЕЦ Марица Изток 2” ЕАД от министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. Рехабилитацията повиши мощността на блока до 230 мегавата, увеличи живота на оборудването с 25 години и беше завършена с 32 дни по-рано от предвидения срок.
-vvv

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн