Казанлък: Роми разграбват ресторант в парк “Розариум”

STZAGORA.NET
Роми разграбват поредния изоставен обект в Казанлък – ресторант в емблематичния за поколения граждани парк “Розариум”. Той не се стопанисва повече от година, но за това, че е оставен на произвола, ромите са усетили скоро. Само за броени дни те успяват безнаказано да демонтират металната ограда около ресторанта, да свалят всичко метално от сградата, разкъртили са стени, тавани, отнесени са врати, разрушена е цялата ел.инсталация.

Някогашният ресторант “Розариум”, събирал купонджиите на Казанлък, днес е поредната мъртва постройка пред очите и на стотици малчугани, които играят в парка.

Само допреди година за изоставената сграда е имало потенциален инвеститорски интерес, но до споразумение с Oбщината така и не се е стигнало.

Според запознати, тогава е съществувала и възможност изоставеният обект да заработи като гръцки ресторант. Последния път, когато е правен опит да се отдаде под наем, е била предложена цена от 1000 лева месечно. Сега за да заработи заведението, ще са нужни инвестиции от порядъка на 6-цифрени суми, изчисляват представители на бранша.

До 2000 година ресторант “Розариум” е стопанисван от общинската фирма “Балкан” и е бил работещ търговски обект. В началото на новото хилядолетие той се отдава под наем на различни лица. Въпреки това обектът като цяло не е атрактивен. По неясни причини сградата в парка не е включена в списъка на охраняваните обекти от страна на Община Казанлък, която е неин стопанин. Предстои обаче сега да бъде насрочен конкурс за отдаването под наем на постройката.

Ако така продължава, ресторантът ще е поредната грозна гледка в Казанлък, по подобие на наскоро обезкостеното и разграбено млекопреработващо предприятие “Маркели” или месокомбинат “Родопа”, категорични са жители на града на розите.

Във връзка с “Маркели” в отговор на народния представител от “Атака” Петър Хлебаров вътрешният министър Цветанов заяви в петък, че полицията ще продължи да охранява изоставеното предприятие.

Деляна БОБЕВА
-

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн