Железничарската стачка ще спре три влака в Стара Загора в четвъртък

STZAGORA.NET
Три влака ще бъдат спрени в четвъртък между 10 и 11 часа на гара Стара Загора, показва изготвеният от синдикатите график, съобразен с изискванията на Закона за колективните спорове за осигуряване на минимално транспортно обслужване. Това е експресът Бургас-София и пътническият влак Ямбол-Пловдив. Третият е пътническият влак за Русе, който ще потегли с половин час закъснение. В района на гара Михайлово ще изчакат два влака – бързият от София за Бургас и пътническият за Димитровград, който трябва да тръгне в 10.50 часа.

Ако едночасовият предупредителен протест не доведе до споразумение между представителите на Холдинг БДЖ и Национална компания “Пътна инфраструктура” и синдикатите, от петък стачните действия стават безсрочни, всеки ден в часовете между 8.00 и 16.00 часа, припомни Димитър Динев, председател на Синдиката на железничарите към КНСБ и на Стачния комитет.

Напрежението в железниците ескалира заради плановете за съкращения в БДЖ и в НКЖИ, свързани с отпускането на заем от Световната банка. Условията са до 2014 година в НКЖИ да бъдат съкратени 2944 души, а в БДЖ – 2800 души, или общо 5744. Неспазването на важни условия на Колективния трудов договор е другата причина за железничарските протести.

Таня ИВАНОВА
-

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн