“Копърки” дебнат клиенти пред Болницата и Автогарата

STZAGORA.NET
Скъпи таксита, наричани още “копърки”, дебнат забързани граждани на Автогарата и Окръжна болница в Стара Загора. Репортерската ни проверка вчера бе по повод на зачестилите сигнали на потърпевши старозагорци.

Жертвите на “копърките” пред болницата са предимно болни хора, от провинцията, които често в бързината не обръщали внимание на двойно, че дори и тройно по-високи цени. Сред последните ожилени е Елена Иванова. Нищо не подозиращата жена се качила във въпросното такси, което по нищо не се различавало от останалите. Още с влизането си обаче апаратът показвал 2.20 лева. След не повече от два километра и половина броячът, който бил обърнат към шофьора, вече бил отчел 6.90 лева.

Освен до Областната болница и Автогарата, “копърките” причаквали жертвите си и до Универсалния магазин, обясни пред наш репортер Иван Иванов, таксиджия в старозагорска транспортна фирма. Първоначалната такса била от 2 лева нагоре, като за километър пробег взимали пак толкова. “Копърките” в града пък били 7-8 и не се различавали по нищо от останалите таксита, освен че по тях нямало надписи на фирмата, към която работят, а ценоразписът бил залепен в долния ъгъл на прозореца на задната врата.

“Отваряйте си очите на четири, преди да влезете в такси”, посъветва Филип Петров, таксиджия в друга популярна градска транспортна фирма. Обикновено средните тарифи за града варират около 0.90 лв. – първоначална такса, 0.79 лв. – за километър, и 0.20 лв. – за минута престой. Начинът да се спрат “копърките”, според Петров, е чрез приемането на таван за таксиметровия превоз.

Надя ТОДОРОВА
-

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн