БСП се срещна с животновъдите

STZAGORA.NET

Проблемите в сектора били политически, според Корнелия Нинова

Заедно с Корнелия Нинова с журналисти от старозагорските медии разговаряха депутатът от Коалиция за България д-р Евгений Желев, председателят на Областния съвет на БСП Трифон Митев (вляво) и общинският лидер на БСП доц.Бойчо Биволарски (вдясно).

В най-скоро време парламентарната група на “Коалиция за България” ще предложи да бъде изслушан в Народното събрание министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов, за да се реши въпросът с българското животновъдство.

Това съобщи вчера в Стара Загора членът на Висшия съвет на БСП и народен представител от левицата Корнелия Нинова. Социалистката бе в града на липите заедно с парламентарния си колега д-р Евгений Желев във връзка с предприета от столетницата кампания за допитване до общинските организации по места във връзка с предстоящите избори.

Корнелия Нинова информира за провелата се вчера среща с Националната асоциация на животновъдите, както и с браншови животновъдни организации от други области. Според нея проблемите на българското животновъдство били на първо място политически. На второ място Нинова посочи финансовите проблеми на животновъдите, които според нея не били получили директните плащания на площ и националните доплащания на глава животно. Социалистката изрази мнение, че и за 2011 г. фермерите нямало да получат нищо, тъй като в бюджета нямало планирани за това средства.

На брифинга беше съобщено още, че парламентарната група на “Коалиция за България” ще поиска да се намали данъчната тежест върху тях и да бъдат освободени от акциз върху горивата, заради който крайната цена на произведения продукт се оскъпявала с 30 на сто.

Тихомир ЕТЪРСКИ
-

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн