Тази нощ започва електронното преброяване

STZAGORA.NET
На 1 февруари от 12.00 часа в конферентната зала на Областна администрация – Стара Загора ще се проведе пресконференция на Областната преброителна комисия във връзка със старта на Преброяване – 2011, съобщиха от Пресцентъра на институцията. То ще стартира от 00.00 ч. на 1 февруари и ще продължи до 24.00 ч. на 9 февруари 2011 г. Председателят на Областната преброителна комисия и зам.-областен управител Галина Стоянова ще апелира към жителите на областта да се преброят по електронен път. Тя ще демонстрира онлайн преброяване веднага след пресконференцията. В нея ще участват директорът на Териториалното статистическо бюро в Стара Загора Милена Караиванова, главният секретар на областната администрация Мариана Кръстева и членове на общинските преброителни комисии в областта.

Преброяването не е само статистическа, но и национална задача и всеки български гражданин трябва да участва в него, защото бъдещите политики на страната ни ще се изграждат върху данните от това преброяване. Преброяването на населението и жилищния фонд по интернет ще се реализира за първи път в България.

Предимствата на електронното преброяване:

- Активно е 24 часа в денонощието;
- Има възможност да запазите отговорите си, да прекъснете попълването на картата и да продължите в удобно за Вас време;
- Спестява се време – попълването на картата за едно лице не би отнело повече от 10-15 минути.
- Информацията е надеждно защитена;
- Външен човек няма да влиза в жилищата;
- Пестим хартия и спасяваме живота на много дървета;
- Улеснява се и ще се ускори въвеждането на данните от преброяването;
- Спестяват се средства.

От 1 до 9 февруари може да попълните преброителната карта чрез информационна система „Преброяване 2011″ на адрес:
http://www.nsi.bg//census2011/.
-

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн