Тодор Великов: Правителството на ГЕРБ няма алтернатива!

STZAGORA.NET

Бившият организационен секретар на РЗС се зарече да напусне политиката, ако се докаже, че подкрепилите кабинета са взели пари

Тодор Великов

“Дадох своя глас в подкрепа на искания от правителството на ГЕРБ вот на доверие, защото според мен то няма алтернатива!”, каза вчера на първата си от три месеца насам пресконференция в Стара Загора бившият организационен секретар на партия РЗС Тодор Великов. Настоящият независимият народен представител обясни позицията си с мнението, че според него нито лидерът на Синята коалиция Иван Костов, нито на Коалиция за България Сергей Станишев са достойни да заемат това място.

Великов подчерта, че в качеството си на десномислещ политик, неведнъж е критикувал управлението на Бойко Борисов, най-вече при гласуването на закона за МВР, и в изработката на стратегията за национална сигурност. Той обаче уточни, че в никакъв случай не би съдействал за връщането на БСП на власт. “Тази партия не научи нищо от своите европейски идейни партньори”, каза още Великов и даде пример с редица европейски соцлидери, които след изборна загуба веднага са си подавали оставките. “В БСП има много млади и с европейско мислене хора, но Станишев и компания не им дават път”, бе категоричен независимият депутат.

Тодор Великов даде обяснение за напускането си на РЗС и разпространи сред журналистите писмото на залелия го с вода по време на парламентарните дебати бивш негов съпартиец Емил Василев, в което преди три години последният се обявява категорично против лидера на партията Яне Янев и го обвинява в меркантилност. А по отношение на редовните медийни изявления на Янев бившият негов съпартиец изрази мнението си с думите “Свобода на словото – да, но свобода на скандалите – не!”, визирайки последните “разкрития” на РЗС-лидера. Великов се зарече, че ако Янев успее да докаже твърдението си, че гласувалите за правителството бивши членове на партията са получавали пари за този си жест, той ще напусне политиката. Депутатът обаче призова Яне Янев самият той да се откаже от нея, ако не успее да докаже “подкупа”.

Пред медиите вчера Великов заяви категоричната си позиция, че ще продължава да защитава интересите на избралите го старозагорци. Той припомни, че именно заради него на парламентарните избори от 2008 година за РЗС в Старозагорска област са гласували 8870 избиратели. В сравнение с други избирателни райони, това е двойно повече.

Тихомир ЕТЪРСКИ
-

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн