Мистериозно отвличане в Казанлъшко

Един от най-известните златари в региона стана жертва на въоръжени и маскирани похитители

Един от най-добрите и стари златари в Казанлък Иван Методиев е бил отвлечен от въоръжени и маскирани похитители и изоставен вързан повече от 12 часа. Похитителите запалили колата му, но златарското му ателие останало непокътнато.

Проучването на “Старозагорски новини” установи, че отвличането е станало около 20 часа на 11 ноември в центъра на село Енина, където Методиев има къща. След като паркирал лекия си автомобил “Хонда” в гаража върху него скочили двама мъже въоръжени с огнестрелно оръжие, облечени в черни дрехи, с маски на лицата и с ръкавици. Те му обяснили, че са полицаи и ще го водят в полицейското управление за разпит. После го съборили на земята, облепили очите и устата му с тиксо, сложили му белезници и принудително го качили в собствения му автомобил.

Но вместо в полицейското управление, Методиев бил откаран във вилата му в село Средно изворово. Там похитителите му заявили, че “работата е за много пари”. Със заплахи и употреба на сила отнели ключовете за златарското ателие и се сдобили с кодовете на СОТ, след което отпътували, изоставяйки го вързан.

Същата вечер около 21.40 часа в Районно управление “Полиция” – Казанлък, е получено съобщение, че в близост до с. Енина горят два леки автомобила. При извършената проверка на място в овощна градина югоизточно от селото са открити двете опожарени коли – “Хонда” и “Фолксваген Пасат”. При направената проверка е установено, че регистрационният номер на “Фолксваген”-а отговаря на лек автомобил “Мазда 121″, обявен за общодържавно издирване на 6 ноември 2010 г., а самият автомобил е собственост на мъж от Първомай и е обявен за издирване като откраднат на 22 октомври 2010 г.

Вторият запален автомобил бил “Хонда”-та на Иван Методиев. 63-годишният казанлъчанин веднага е потърсен от органите на реда за изясняване на случая. Близките на мъжа заявили, че не са го чували от 17 часа на 11 ноември. Незабавно са предприети оперативно-издирвателни мероприятия, в резултат на които около 10 часа на другата сутрин криминалистите от РУ “Полиция” – Казанлък, са открили собственика на “Хонда”-та в безпомощно състояние във вилата му в с. Средно изворово.

От ОД на МВР съобщиха,че в златарското ателие на Методиев не е констатирано проникване, въпреки че похитители са разполагали с ключовете и кодовете на СОТ. За планиран обир с крадена кола доста странен е фактът, че неизвестните извършители не са ограбили ателието на златаря. Разбира се, ако целта им не е била друга.

По случая е образувано досъдебно производство, съобщиха още от ОД на МВР.До редакционното приключване на броя нямаше информация двамата похитители да са заловени.

Йовка ВЕЛИКОВА
-

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн