Над 100 000 лв. борчове натрупала Oбластната управа

Областната управа дължи на общините от Старозагорска област неплатен данък сгради и такса битови отпадъци в размер на над 100 000 лв. Дълговете са натрупани в периода 2005-2009 г. Неплатените налози са за всички обекти, които са държавна собственост и се стопанисват от Областната управа. Към тях се числи и чинията на Бузлуджа.

При проверката на счетоводната документация, извършена в Областната управа, се оказало,че местните данъци и такси дори не са били включени в годишните й бюджети, които по принцип се изготвят от финансиста и се утвърждават от областния управител.

Йордан Николов

“Ще сезирам прокуратурата за несвършената работа. Всички длъжностни лица от предходното управление, които са виновни за невнесените данъци, да си понесат отговорността”, коментира вчера пред медията ни областният управител Йордан Николов. Той предполага, че подобна ситуация има и в другите области. “Явно така е формиран бюджетният излишък от 2 милиарда лева на предходното правителство”, изрази мнение Николов.

Йовка ВЕЛИКОВА
-

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн