Паметникът на Ленин заминава за Димитровград

С 25 гласа “за”, 10 “против” и 4 “въздържал се”, старозагорските старейшини казаха “сбогом” на вожда на световния пролетариат Владимир Илич Ленин и безвъзмездно дариха мемориала му на Димитровград.
Оказа се, че след промените паметникът е прибран и обира паяжините в някакъв склад.

Двама представители на “червените” изтъкнаха сериозни аргументи да се запази монументът, заради който в онези години беше заличено името на създателя на Аязмото – Митрополит Методий, и на входната арка беше изписано “парк Ленин”. Години наред в тревната площ вдясно от “Жабките” се извисяваше, изсечен в бяло, внушителният Ленин, дело на проф. Мара Георгиева, заради който тя получи званието “Герой на социалистическия труд”.

Лидерката на сините Любка Иванова великодушно заяви, че след като младият социалистически Димитровград не си е променил през годините името, може да му се направи този ценен подарък.
След гласуването Бойчо Биволарски мотивира отказа си с вълнуваща тирада за ролята и мястото на историческите личности в нашия живот.

Бизнесменът Венелин Каравичев заяви, че за собствена сметка ще “изнесе” всички знаци, свързани със светлото комунистическо минало.

Алекс БОЕВА
-

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн