Поклонението на Нончо Воденичаров – фоторепортаж

Раднево се сбогува днес със своя кмет, а България – с един свестен и обичан българин – Нончо Воденичаров. Площадът пред общината в миньорския град почерня от народ, улиците се изпълниха с колите на хора, дошли на поклонението от цялата страна.

Пред сградата на Общината под яркото юнско слънце се изви дълга колона от чакащи да влязат на поклонението. По фасадата отгоре до долу бе спуснат траурен черен флаг.

“Такъв човек като Нончо скоро няма да има”, доловихме въздишката на възрастна жена.

Ковчегът с покойния бе изложен за поклонение в партерна зала. Влизаше се през главния вход, а изходът бе от южната страна на сградата. Скоро след началото на поклонението дойдоха кметът на Стара Загора проф.Светлин Танчев и председателят на Общинския съвет Недялко Недялков, кметът на Гълъбово Николай Тонев, кметът на Нова Загора Николай Грозев. Цветя положи пред приятеля си Нончо издателят Иван Гранитски, тук бе и заместник-председателят на Земеделския народен съюз Евгений Жеков, депутат от Стара Загора.

По-нататък вижте сами какво беше днес в Раднево.

-

-

-

-

социално споделяне

10 коментари on “Поклонението на Нончо Воденичаров – фоторепортаж”

 • jesi8201 wrote on 6 юни, 2009, 16:28

  Никой не умира,докато има кой да го помни!
  Един живот живян достойно!
  Последно Сбогом!

 • diana wrote on 6 юни, 2009, 21:51

  ЩЕ ОСТАНЕШ В СЪРЦАТА НИ ЗАВИНАГИ!

 • NELINA wrote on 7 юни, 2009, 18:09

  ТАЗИ ЗАГУБА НЕ МОЖЕ ДА СЕ КОМЕНТИРA. НОНЧО Е ЗВЕЗДА ОТ ВЕЛИЧИНА, НЕИЗМЕРИМА ЗА БЪЛГАРСКИЯ ПОЛИТИЧЕСКИ И ДУХОВЕН НЕБОСКЛОН. ВСЕКИ КОМЕНТАР ЗА НЕГО – ЧОВЕКА, ПРИЯТЕЛЯ, ЛЮБИМОТО СЪЩЕСТВО – Е НЕТОЧЕН. ПРИЧИНАТА Е, ЧЕ ТОЙ Е ЕДНО СЪЗДАНИЕ ОТ СВЕТЛИНА.

  ТАКА ГО ПОЗНАВАХМЕ – ОДУХОТВОРЕН И СВЕТЕЩ ОТ ВЯРАТА В БОГ И ДОБРОТО.

  ЗА НАС ЗАГУБАТА Е НЕЛЕПА, НО ЗНАЕМ, ЧЕ САМИЯТ ФАКТ, ЧЕ ГО ПОЗНАВАХМЕ И КОНТАКТУВАХМЕ С ТОЗИ БОЖЕСТВЕН ИЗБРАНИК Е ПРИВИЛЕГИЯ, НО И ОГРОМНО ЗАДЪЛЖЕНИЕ – ДА ПРОДЪЛЖИМ ДА НОСИМ СВЕТЛИНА И ОБИЧ НА БЛИЖНИТЕ С ВЯРАТА, КОЯТО ТОЙ НИ ЗАВЕЩА. МНОЗИНА СА ПРИЗВАНИ, НО ИЗБРАНИЦИТЕ КАТО НЕГО СА МАЛЦИНА.

  ПРЕКЛАНЯМ СЕ ПРЕД ЧОВЕКА И ИЗБРАНИКА НОНЧО ВОДЕНИЧАРОВ!

 • 111 wrote on 8 юни, 2009, 11:45

  Как да си взема сбогом със тебе писма не стигат, там където днес си ти. Ти имаш време, аз само спомен Ще те намеря, чуй китарата звъни! Ден след ден ти беше близо ти бе до мен миг след миг ..днес часовникът пак върви Спомени лл с тях съм сега богат Чакай ме, в друго време, в друг свят? Как да си взема сбогом със тебе, писма не стигат там където днес си ти! Може би песента ми къз теб лети чуваш ли как китарата пак звъни? Виждам те в звездите на всеки град Чакай ме в друго време, в друг свят! Ще те намеря, ще те намеря, ще те намеря в друго време, в друг свят!

 • доц.Мария ФИЛИНА wrote on 15 юни, 2009, 10:03

  ЕДИН ИСТИНСКИ БЪЛГАРИН СИ ОТИДЕ ОТ ТОЗИ СВЯТ.ПОКЛОН ПРЕД СВЕТЛАТА МУ ПАМЕТ.ЖИВЯЛ ДОСТОЙНО,ЧЕСТНО,РАБОТИЛ СЪС СЪРЦЕ ЗА СВОЯ НАРОД И РОДИНА.ТОЙ НЯМА ДА БЪДЕ ЗАБРАВЕН.НЯМА ДА БЪДАТ ЗАБРАВЕНИ ПЕСНИТЕ МУ.ПОЧИВАЙ В МИР ИСТИНСКИ БЪЛГАРИНО.

 • dani wrote on 21 юли, 2009, 14:04

  ЗАГУБИХМЕ ЕДИН ИСТИНСКИ БЪЛГАРИН,КОЙТО ЩЕ ОСТАНЕ ЗАВИНАГИ В СЪРЦАТА НИ.ТОВА БЕШЕ ЧОВЕК СЪС ГЛАВНО “Ч”.НИКОГА НЯМА ДА ГО ЗАБРАВЯ.ТОВА Е ЧОВЕК,КОЙТО ОБИЧАШЕ ДА ПОМАГА НА ХОРАТА.МНОГО МИ Е ТРУДНО ДА ГОВОРЯ ЗА НЕГО ВЪВ МИНАЛО ВРЕМЕ,ЗАЩОТО ТОЙ ЩЕ ОТСАНЕ В СЪРЦЕТО МИ ЩЕ ЖИВЕЕ ВЕЧНО С МЕНЕ И АЗ ВЯРВАМ В ТОВА.ДЪЛБОГ ПОКЛОН ПРЕД СВЕТЛАТА ТИ ПАМЕТ.ПОЧИВАЙ В МИР.

 • Гери Илиева wrote on 15 август, 2009, 13:10

  Безкрайно готин човек,многохубави песни и много ги обичам всичките слушам го постоянно.

 • narga wrote on 14 септември, 2009, 0:52

  Нончо Воденичаров е бил трудолюбив човек и певец. Мир на праха му!

 • Дорковчето wrote on 24 октомври, 2009, 1:26

  Това е един велик човек и българин! Винаги съм слушала с удоволствие неговите песни, винаги те са докосвали моето сърце. А неговото излъчване ми вдъхваше спокойствие, доброта, любов и земност. Смъртта му ме засегна много, сякаш бях загубила много близък човек. Когато го гледах в клиповете на песните и в Сървайвър имах чувството, че го познавам от цяла вечност, че съм живяла един живот с него. Неговата емоционалност, неговите стремежи и вярвания до толкова ми бяха близки и познати, че дори чувствах в определени моменти, че съм идентична с неговата същност, но никой не може да бъде като Нончо… ПОЧИВАЙ В МИР!!!

 • petercech wrote on 10 декември, 2009, 13:43

  mnogo mi e ma4no za non4o


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн