Животновъди настояват за по-ниски наеми при ползването на общински пасища

STZAGORA.NET
*
Областният управител инж. Георги Ранов присъства днес на заседание на Областния консултативен съвет по животновъдство в Стара Загора.

Фермерите поставиха пред инж. Ранов наболели проблеми в бранша. Сред тях на първо място този с наемните цени на отдаваните за ползване общински пасища и мери. Животновъдите поискаха цените за ползване на общинските пасища да са съобразени с възможностите им, защото в някои общини от областта те са доста високи – 8-9 лв. на декар. Участниците в консултативния съвет аргументираха своето искане с факта, че много от пасищата са в лошо състояние, а има и такива, които изобщо не могат да се ползват. Според животновъдите по-ниските цени ще дадат глътка въздух на бранша, който изпитва редица затруднения в момента.

Инж. Ранов пое ангажимент да организира другата седмица среща с председателите на общинските съвети в Старозагорска област, на която да бъде обсъден проблемът с пасищата и наемните им цени, а после всеки от 11-те общински съвети в областта да гласува окончателно решение за размера на наемите. На срещата ще присъстват и председателите на общинските служби по земеделие.
#vvv

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн