От днес Янко Янков вече официално е областен председател на партия “България без цензура”

STZAGORA.NET


След като днес “България без цензура” и партия “Движение Гергьовден” подписаха в София споразумение за сътрудничество, Николай Бареков дойде в късния следобед в Стара Загора, за да участва в областно събрание на общинските партийни структури. Със стегнат дневен ред, само за 30-40 минути младата партия успя да си избере и областен лидер, и членове на Националния съвет на регионите, а Бареков даде и бърза пресконференция на привлечените от събитието медии.

Събранието се проведе в една от залите на Парк-хотел “Стара Загора”. В него участваха и регионалните лидери на партиите-партньори на ББЦ – Земеделския народен съюз (ЗНС), ВМРО-БНД и “Гергьовден”.

Както се очакваше, общинските председатели от Стара Загора, Казанлък, Павел баня, Мъглиж и Раднево номинираха за областен председател Янко Янков (вляво от Бареков на първата снимка), и гласуваха с консенсус за него. Янко Янков е 35-годишен, неженен, с две деца. Отскоро е в политиката, не е членувал в никаква партия досега, разказа накратко за себе си той. В ББЦ е бил привлечен от политическия замах и сериозните намерения на лидера Николай Бареков.

За членове на Националния съвет на регионите на ББЦ бяха избрани Ивайло Иванов от Стара Загора, Райко Колев от Павел баня, Галин Георгиев от Казанлък, Делка Александрова от Мъглиж и Антон Топалов от Раднево. Чирпанската структура, макар и сформирана, все още не е провела събранието си, което да я узакони.

На първия ред - представителите на коалиционните партньори на ББЦ

“България без цензура” ще съобщи евролистата си за предстоящите избори последна, след като излезе съдебната й регистрация, съобщи Бареков. В нея ще бъдат отделено сериозно място за коалиционните партньори. Той за пореден път публично покани СДС да се присъединят към ББЦ-коалицията, вместо към Реформаторския блок.

ЕС е по-разделен от когато и да било, трябва да намери своята посока и цел, коментира Бареков и предложи изпълнението на проекта на “България без цензура” “Чисти ръце” за цяла Европа. Той огласи предложението си за бъдещ български еврокомисар да бъде предложен Ивайло Калфин.

Въпреки че тези дни е на организационна вълна, Бареков коментира и евентуалните икономически санкции от страна на ЕС към Русия. “Ние сме против такива санкции, защото от тях на първо място ще пострада износът на българска земеделска продукция към руската страна, което ще бъде много тежък удар за нашите производители”, каза той и разкри, че в ББЦ половината хора са с евроатлантически симпатии, но е сериозен и делът на онези, които са за баланс между ЕС и Русия.
#vvv

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн